Верховна Рада на позачерговому засіданні 26 листопада вирішує питання про введення воєнного стану в Україні через напад Росії на кораблі ВМСУ недалеко від Керченської протоки.

Читайте також: Воєнний стан в Україні: з’явився текст президентського указу


17:16 – виступ Порошенка, який зазначив, що з 28 листопада о 9.00 вводиться воєнний стан по всій території України. Також президент зазначив, що надзвичайний стан вводиться тільки на 30 днів, аби вибори пройшли безперешкодно.

17:33 – нардепи не зібрались у сесійній залі і обговорюють питання воєнного стану у кулуарах. Спікер Андрій Парубій оголосив перерву.

19.45 – розпочалося обговорення введення воєнного стану у Верховній Раді.

20.15 – лідери політичних партій у Верховній Раді висловились про підтримку/непідтримку введення воєнного стану.

21.10 – Геращенко Ірина "Ми пишаємось моряками, якіякі здійснили спротив російському агресору".

21.12 – закінчення обговорення.

21.15 – виступ Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

21.22 – виступ Президента Петра Порошенка, який наголосив, що воєнний стан вступить в дію тільки у тому випадку, якщо російські війська наступлять на Україну сухопутну, тобто перетнуть кордон із наступом. В іншому випадку, права громадян порушуватись не будуть.

Воєнний стан буде вводитись тільки на тих територіях, де може бути нанесений удар: Донецька, Вінницька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська та внутрішні води Чорного та Азовського морів.

Парламентарі голосуватимуть за проведення виборів президента України 31 березня 2019 року.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter