6 червня Верховна Рада розглядала ініціативи президента Володимира Зеленського щодо відставки голови Служби безпеки України Василя Грицака, міністра оборони Степана Полторака, а також очільника Міністерства закордонних справ Дмитра Клімкіна.

Читайте також: Рада узаконила імпічмент президента

Жодну ініціативу президента народні депутати не підтримали. За відставку Грицака проголосували 78 з 226 необхідних парламентарів, за відставку Полторака – 67, за відставку Клімкіна – 137.

Окрім того, Верховна Рада взагалі відмовилась розглядати законопроект Зеленського №10358 про відповідальність за незаконне збагачення. За внесення у порядок денний дали голоси 206 депутатів.

Читайте також: Зеленським задоволені більше 50% українців, а Порошенком, Гройсманом і ВР вкрай невдоволені

Нагадаємо, раніше антикорупціонер Віталій Шабунін заявляв, що законопроект, який відновлює покарання за незаконне збагачення, який президент Володимир Зеленський подав у Раду дозволить швидко забирати майно у корупціонерів без обвинувального вироку.

Відзначимо, що Верховна Рада відкрито воює з президентом Зеленським на шкоду українському суспільству і державі. Нардепи від БПП та "Народного фронту", а також деякі їхні сателіти встромляють палки в колеса усім ініціативам глави держави і не дають країні почати рух з мертвої точки, занурюючи в політичну кризу.

Наприклад, 4 червня депутати не включили до порядку денного законопроекти про імпічмент і виборчі права військових, внесені президентом Володимиром Зеленським.

22 травня нардепи відмовилися включити до порядку денного позачергового засідання Верховної Ради два законопроекти про внесення змін до закону про вибори народних депутатів – президентський (№10319) і альтернативний (№10319-1), а також законопроект "Про внесення змін до закону України "Про державні закупівлі", запропонований Зеленським.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook