Той, хто думає, що у серпні літо закінчується, глибоко помиляється. За прогнозом синоптиків, вересень буде відносно теплим, похолодає ближче до початку опалювального сезону – в п'ятнадцятих числах жовтня, а листопад обіцяє бути добряче холодним, але не мокрим.

Читайте також: +40 – лише початок: синоптики попередили про стрімке підвищення температури повітря

Як передає meteoprog, перший тиждень вересня буде приємним і комфортним: температура повітря вдень в межах +20...+23°С, вночі стовпчики термометрів опустяться до +12...+16°С. При цьому опадів не очікується. Другий тиждень осені буде відрізнятися від першої несуттєвим похолодання і дощі. Третій – вже холодніше, максимальна температура +15...+19°С.

Доктор фізико-математичних наук в області метеорології Вазіра Мартазінова прогнозує, що у вересні температура повітря досягне в деякі дні +24...+26 градусів, однак буде нестійкою. А вже під кінець місяця різко похолодає – до заморозків.

Народний синоптик детальніше розповів, якою буде погода восени.

"На півночі вересень буде набагато холодніше. З 9 вересня вже +18...+21 °С, потім – до 19 вересня – трохи потеплішає. І знову температурні коливання: кілька днів в межах +17....+19 градусів, потім знову підйом, і з 25-30 вересня чергове зниження температури до +13...+17 градусів", – розповів Леонід Горбань.

Читайте також: Синоптик повідомила, коли в Україну повернеться тепло

Жовтень цього року видасться контрастним. На півдні до 9 жовтня температура буде +22 градуси, потім опуститься до +15...+17°С, потім чотири дні очікується +19...+21°С.

Останні літні дні будуть спекотними. За даними синоптиків, з середини цього тижня очікується підвищення температури до +37 градусів у південних, центральних і східних областях. У той же час з четверга, 22 серпня, літня спека може дещо пом'якшити у західних та північних регіонах. Протягом тижня в столиці спека буде посилюватися. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook