У Малайзії скасували смертний вирок колишньому учаснику шоу "Х-фактор" та "Битва хорів", українцю Роману Золотарьову, якого влада країни раніше засудила до повішання.

Читайте також: Двох людей стратили у Білорусі

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook

Омбудсмен розповіла, що до ув’язнення Золотарьов займався артистичною діяльністю в Україні, але ухвалив рішення поїхати до Бразилії на заробітки.

Вже у квітні 2017 року мав повернутися до України через раптове скасування домовленостей з роботодавцем. Вирушаючи додому, на прохання незнайомих осіб, Роман погодився доправити до Лаосу валізу з речами, попередньо переконавшись, що там дійсно були лише речі.

Проте під час пересадки у міжнародному аеропорту Куала-Лумпур був затриманий митними органами Малайзії. 29 березня 2019 року Вищий суд міста Шах-Алам засудив українця до смертної кари через повішання.

Денісова не уточнює, у чому саме звинуватили Золотарьова, проте відомо, що його затримали за перевезення наркотиків.

Офіс омбудсмена та українські дипломати провели з цього приводу переговори з представниками малайзійської влади, і вирок було скасовано.

За словами Денісової, Золотарьов уже повернувся до України. В аеропорту його зустрів батько, який і розпочав боротьбу за життя сина.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook