Компанія Google відсьогодні дала можливість усім власникам iPhone, iPad і iPod Touch скористатись неймовірною функцією Google Lens. Дана опція дозволяє фотографувати будь-які об’єкти і відразу ж отримувати всю інформацію про них, використовуючи нейронну мережу і машинне навчання. Дана технологія є унікальною, адже немає аналогів на споживчому ринку, інформує itechua.

Читайте також: Apple випустить три нові iPhone до кінця 2018 року

Щоб скористатися новою функціональною можливістю, яка доступна всім власникам iPhone і iPad, необхідно оновити програму Google Photo до самої останньої версії, використавши для цього магазин App Store.

Відзначимо, що функція Google Lens доступна не у всіх регіонах світу. Запуск такої технології в кожній конкретній країні повинен супроводжуватися підтримкою з боку розробників, тому процес поширення нової функції може затягнутися до кінця березня.

Читайте також: Google запустила безкоштовний курс навчання штучного інтелекту

Завдяки машинному навчанню, чим більше людей буде фотографувати що-небудь, тим більше точнішими будуть результати.

Окрім того, програма враховує місце розташування смартфона, коли він робить знімок. Завдяки цьому, наприклад, якщо сфотографувати вивіску якогось магазину чи бару, користувач на екрані свого телефону побачить не тільки інформацію про роздрібну точку, але ще і відгуки про конкретно цьому закладі, а не про всю мережу, якщо магазинів кілька. Це дуже зручно і корисно.

Раніше технологія Google Lens стала доступна власникам смартфонів під управлінням операційної системи Android. За тиждень свого перебування в Google Play нова функція зібрала величезну кількість позитивних відгуків від користувачів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter