Супермісяцем це явище називають, бо в такий період він максимально близько до Землі. 

Читайте також: Лікарка з Луцька полетіла до Італії аби рятувати хворих на коронавірус

Українські астрономи і національна аерокосмічна агенція закликають стежити цієї ночі за небом. Сьогоднішня повня буде найяскравішою за рік, адже Місяць максимально наблизиться до Землі. Про те, коли саме дивитись на небо, аби побачити Супермісяць і чи буде він сприятливим, в сюжеті ТСН.

"Буде повний диск місяця і ми будем його бачити як такий великий-великий місяць", – говорить Іван Крячко, завлабораторії головної астрономічної обсерваторії НАН України.

Він пояснює, що супермісяцем це явище називають, бо в такий період він максимально близько до Землі. Тому розміри супутника нам здаються більшими. Максимально місяць візуально росте на 14%, нинішній для нашого ока збільшиться на 8%.

Читайте також: На Волині тіло водія "швидкої", який помер від коронавірусу, вкладали у труну та перевозили його колеги (відео)

Щоб побачити всю красу місяця, на нього треба дивитися на темному небі.

Крім присвоєної назви "супермісяць" цей його стан називають рожевим. Але зовсім не через колір, адже його він, як би нам не хотілося, не змінює. Давні народи північної Америки назвали його так на честь цвітіння в цей час квіток флоксів.

Будь-яка людина в світі зможе цієї ночі роздивитися Місяць: з будинку в центральній Англії, з подвір'я у передмісті Вашингтона і з будь-якого куточка Європи чи Південно-Східної Азії. Вам не потрібно мати високотехнологічне обладнання.

Цьогоріч Супермісяць – частий гість на небі, замість звичного одного разу, він з'явиться аж три. Один був взимку, ще один сьогодні і наступним ми зможемо помилуватися на початку травня.

Розгледіти супермісяць на небі ви можете уже зараз, а от найяскравішим у році він буде вранці – рівно о 5.36.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook