Сьогодні, 13 жовтня, студентам офіційно заявили про те, що Волинський національний університет імені Лесі Українки з 15 жовтня до 15 листопада поточного року переходить на дистанційне навчання, пише lutsk.onе.

Читайте також: Професори та доценти волинського вишу отримають почесні нагороди

"Друзі, з 15.10 йдемо на загальний карантин строком на один місяць. Допрацьовуємо два дні на денній формі навчання і переходимо на дистанційне", – повідомили старостам внз.

Нагадаємо, що на декількох факультетах ВНУ імені Лесі Українки було підтверджено випадки інфікування COVID-19 серед студентів: зокрема, на факультеті іноземної філології, філології та журналістики та міжнародних відносин.

У зв’язку з цим, аби зменшити ризик інфікування та стрімкого розповсюдження хвороби, університет переходить на дистанційну форму навчання, хоч ще вчора ректор ВНЗ повідомляв про те, що поки виш працює у "нормальному" режимі.

12 жовтня 2020 року виконуючий обов’язків міністра науки і освіти Сергій Шкарлет підписав документ, який засвідчує рекомендацію Міністерства освіти і науки перейти на дистанційне навчання всім закладам освіти країни.

Читайте також: COVID-19 у студента: ще один факультет СНУ йде на самоізоляцію

Також в указі перерахували ті групи студентів, яким дозволено проживати в гуртожитках після 15 жовтня. Це сироти, студенти з тимчасово окупованих територій України, практиканти, мешканці населених пунктів, які входять у "червону зону", а також іноземці. Проживати в гуртожитках можуть і ті студенти, які поєднують навчання з роботою.

Для того, щоб отримати дозвіл на проживання в гуртожитку, тим студентам потрібно написати заяву керівникам своїх факультетів.

Ті студенти, які на період дистанційного навчання не проживатимуть в гуртожитках, звільняються від оплати за проживання.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook