Державна служба України з надзвичайних ситуацій попередила про значний пiдйом рiвнiв води у західних областях України. Це може спричинити затоплення заплав та сільськогосподарських угідь. Про це йдеться на сайті ДСНС.

Читайте також: Якою буде погода у червні: прогноз

"Протягом 1 червня, у зв`язку зі значними дощами, на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкується підвищення рівнів води на 0,5-1,5 м, на окремих дiлянках до 2 м (над рiвнями на 08:00 29 травня), мiсцями початкове затоплення заплав, сільськогосподарських угідь", – йдеться у повідомленні.

На рiчках Закарпатської областi очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0,5-1,5 метра над поточними в межах корiнних берегiв. У зв`язку з очікуваними значними дощами підйом рівнів води над рiвнями очікується на рiчках басейнiв Прута, Сiрету та Захiдного Бугу (Львiвська, Волинська обл.) – на 0,3-1,3 метра.

”Можливе формування значного мiсцевого, схилового стоку”, – додали в ДСНС.

Також у зв’язку з очiкуваними значними дощами на рiчках басейну Прип’ятi очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,1-0,5 метра над рiвнями на 08:00 29 травня, без негативних наслідків.

Читайте також: В Україні в останній день весни випав сніг і вдарив мороз

Нагадаємо, раніше Гідрометцентр повідомляв, що на рiчках України очiкується підвищення рівнів води на 0,5-1,5 метра, а на окремих дiлянках до 2 метра.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook