Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства – в четвірці найкращих закладів охорони здоров’я України, пише ІА Волинські новини.

Читайте також: У волинському перинатальному центрі зареєстрували 1000-ну за цей рік пацієнтку

Медоб’єднання пройшло у фінал всеукраїнського конкурсу на отримання Ордена Святого Пантелеймона, який називають Медичним Оскаром, у номінації «Найкращий заклад охорони здоров’я».

Як розповіла генеральна директорка КП «Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства» Ірина Горавська, колектив вирішив узяти участь у конкурсі, адже передусім це імідж закладу.

«У нас дуже потужний заклад, тому ми й вирішили подати свою кандидатуру на цей конкурс. Ми вважаємо, що наше об’єднання – один із найкращих закладів країни. Наш висококваліфікований персонал надає допомогу в 33 напрямках. Ми надаємо 15 пакетів послуг Національної служби здоров’я України. Наш заклад унікальний у своєму роді не тільки на Волині, а й в Україні в цілому, бо ми супроводжуємо дитину від внутріутробного розвитку, народження аж до повноліття, включаючи реабілітацію в санаторії «Дачний». Таких об’єднань в Україні більше немає», – наголосила вона.

Як додала, те, що одна команда фахівців супроводжує дитину від внутріутробного розвитку до її 18-річчя, робить послугу медичного об’єднання справді унікальною.

«Це дає позитивні результати і в економічному плані, адже ми менше витрачаємо, бо всі спеціалісти працюють разом, тому потрібно менше технічних, адміністративних працівників. Окрім того, фахова медична послуга сприяє зменшенню кількості хворих дітей, зниженню рівня інвалідності. Як наслідок – відповідний економічний ефект для держави у вигляді здорових дітей, здорового майбутнього», – сказала Ірина Горавська.

У фінал конкурсу на отримання Ордена Святого Пантелеймона в номінації «Найкращий заклад охорони здоров’я» пройшли чотири медзаклади країни. З якими установами конкуруватиме волинське об’єднання, наразі невідомо. Визначать переможця 20 липня.

«На попередній етап ми готували презентацію у вигляді слайдів, представляли свій заклад, а для фінальної частини вже підготували фільм… Ми дуже хочемо перемогти», – поділилася Ірина Горавська.

Довідково

Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.

Відзнака присуджується, зокрема, в таких номінаціях: «Найкращий лікар», «Найкращий медичний працівник», «Новатор охорони здоров’я», «За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я», «Взірець служіння суспільству».

Урочиста церемонія нагородження щорічно проходить 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook