3 грудня у навчальних центрах Збройних сил України розпочали збори оперативного резерву першої черги.

Читайте також: "Треба зрозуміти, кому вигідний воєнний стан": волинські депутати і політологи – про введення особливого режиму

Про це йдеться в повідомленні Генштабу ЗСУ на сторінці у Facebook.

Як зазначається, для підвищення рівня готовності військ до застосування за призначенням у разі відкритої агресії, Головним управлінням підготовки ЗСУ здійснюється низка організаційних заходів. Зокрема, проведення бригадних тактичних навчань, тривалістю до 10 діб на полігонах у Херсонській, Запорізькій областях.

За даними Генштабу, у навчальних центрах провели додаткові заходи зі створення відповідних побутових умов для розміщення військовозобов’язаних та забезпечення їхньої якісної підготовки.

Збори, які розпочались сьогодні із військовослужбовцями оперативного резерву першої черги бойових частин, триватимуть до 20 діб.

"Разом з тим, у рамках військового стажування, передбачено залучення курсантів ВВНЗ для виконання обов`язків на посадах командирів та інструкторів навчальних взводів", − додали в ЗСУ.

Як наголосили у штабі, усі перелічені заходи планують завершити так, щоб надати можливість усім військовозобов’язаним повернутись до своїх домівок напередодні "католицького" Різдва 25 грудня та зустріти його у родинному колі.

Читайте також: ЗСУ приведені у повну бойову готовність

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter