Парамедика батальйону "Госпітальєри" Ярину Чорногуз, яка їхали з похорону свого коханого – 22-річного військовослужбовця із села Лище Луцького району Миколи Сорочука, який загинув на Донбасі від кулі снайпера, висадили з автобуса посеред траси. Про це дівчина написала на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: "Нас з'єднала і роз'єднала війна", – кохана загиблого волинянина Миколи Сорочука

Волонтерка, яка їхала з подругою з Луцька до Києва, попросила у водія автобуса вимкнути російський серіал, аргументуючи це тим, що недавно повернулася з зони бойових дій.

"З лютого їду туди знову, і мені гидко цілу ніч слухати телепродукт окупантів. Водій це зробити відмовився. Ми наполягали далі. Настя ввімкнула камеру на телефоні, після чого водій почав вибивати телефон у неї з рук, а потім почав вимагати, аби ми дізналися думку більшості автобуса. Я повернулася і пояснила все те саме людям, і чи їм принципово дивитися російське кіно, пропонувала його вимкнути. На нас почала кидатися якась жінка, яка їхала з Італії, і казала, що їй байдуже "на каком язикє" і що ми вбивці, що їздимо на війну, що вона нас туди не посилала. Решта автобуса просто промовчала. Згадку, що я вертаюся з похорону свого хлопця-бійця, який загинув, захищаючи їхню можливість вільно пересуватися неокупованими дорогами України, зустріли мовчанням з винними очима", – пише дівчина.

Волонтерка зазначає, що перед поїздкою, яка була за квитками на 19.00 (на яку вже придбали квитки), цей самий водій погрожував, що якщо вони не приїдуть на 18.30, то він поїде без них і йому байдуже, що там у квитку.

Читайте також: У Луцьку прощаються із убитим кулею снайпера Миколою Сорочуком (фото)

"Сам він прибув на 19.06 і вибачитися за свої погрози відмовився. Прохання диспетчерки фірми вимкнути російське кіно та вибачитися за погрози, водій проігнорував. Нас, волонтерку аерозвідки та госпітальєрку, дорослі зрілі люди, громадяни України, на чолі з водієм погодилися висадити посеред траси, аби далі дивитися у спокої російське кіно", – розповідає Ярина Чорногуз.

Також дівчина просить допомоги відшукати прізвище водія, аби він віднайшов належну йому славу за свій вчинок. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook