На Волині зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться 21 травня. Цього дня здобувачі освіти та випускники минулих років складатимуть іспити з хімії та іноземної мови.

Читайте також: У селі на Волині до кінця року відкриють новозбудовану школу (фото)

Тестування відбуватиметься із дотриманням всіх протиепідеміологічних заходів, розповіла Суспільному директорка Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк. Відмінність, із її слів, полягає у тому, що цьогоріч учасники ЗНО повинні мати власні маски та перебувати на іспитах у них.

«Прийти в пункт тестування необхідно з паспортом, сертифікатом запрошенням-перепусткою, і обов’язково додаємо: дві ручки чорного кольору і дві маски», – додала директорка Львівського центру оцінювання якості освіти.

Як і минулоріч, ЗНО відбудеться незалежно від того, до якої карантинної зони належатиме область.

Читайте також: У Волинському виші з'явиться ще одна нова спеціальність

Наступне тестування, а саме з математики, відбудеться 28 травня. Цього дня на Волині працюватиме 51 пункт тестування, повідомила завідувачка центру ЗНО та моніторингових досліджень на Волині Алла Корнейко.

Усього в області підготували 60 пунктів для складання ЗНО. З її слів, у 2021 році на Волині зареєстрували 12 300 осіб на складання іспитів.

«Скільки осіб буде в пунктах тестування, ми побачимо вже по факту. Тому що цьогоріч скасовано обов’язкову ДПА у формі ЗНО. Це означає, що ті учасники, які планували прийти тільки ДПА, можуть не прийти в пункти тестування», – зазначила Алла Корнейко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook