Першу партію апаратів штучної вентиляції легенів, що були придбані за кошти з Фонду боротьби з Covid-19, вже почали розвозити по областях. Найбільше отримають лікарні із Києва, Дніпропетровщини та Харківщині – по сім апаратів, найменше – Кіровоградщина, куди поїде лише один апарат. Про це свідчить наказ Міністерства охорони здоров’я про розподіл ШВЛ.

Читайте також: "НСЗУ блокує підписання ковідних контрактів з лікарнями", – Ігор Палиця

Йдеться про 100 апаратів ШВЛ, угоду на поставку яких державне підприємство "Медичні закупівлі України" уклало ще 30 вересня. У документах йдеться про шведське обладнання – ШВЛ S1500. У держпідприємстві наголошують, що це "апарати експертного класу, що мають успішний досвід використання як в Україні, так і в країнах Європейського Союзу".



Так, на Волинь приїде всього два апарати ШВЛ:

1. Нововолинська центральна міська лікарня – 1 апарат ШВЛ;

2. Волинська обласна клінічна лікарня – 1 апарат ШВЛ

Читайте також: Повідомили, скільки хворих коронавірусом волинян потребують кисню та перебувають у реанімації

Усього ж за планами МОЗ підприємство має закупити і розвести 200 апаратів. Потреби окремих областей відрізняються від тих, які були заплановані ще у квітні. Наприклад, якщо раніше Полтавська область потребувала лише один апарат, то нині з першої партії туди має потрапити вже п'ять штук. При цьому Чернівецька область, куди в квітні планувалося привезти 30 ШВЛ, з нинішньої поставки отримає тільки три апарати, куплених за кошти з антиковідного фонду. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook