Волинській області на кисень для хворих на коронавірус держава виділила 16,5 мільйонів гривень.

Читайте також: На Волині за добу – майже 180 нових хворих та 5 смертей від COVID-19

Про це стало відомо 20 жовтня на засіданні постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики. Депутати підтримали проєкт розпорядження, розроблений ОДА, щодо розподілу відповідної субвенції з державного бюджету, йдеться на сайті Волинської облради.

За інформацією керівника управління охорони здоров'я ОДА, депутата облради Людмили Тимощук, кошти будуть розподілені для медзакладів, де лікуються пацієнти з коронавірусною хворобою і де є відповідна проєктно-кошторисна документація.

Читайте також: На Волині затвердили обмеження у регіонах "червоної" зони

Зокрема, пропонується виділити для обласної клінічної лікарні 1 млн 350 тис. грн, для обласної інфекційної лікарні – 1 млн 500 тис. грн, для Луцького пологового будинку – 1 млн 500 тис. грн (інфекційний госпіталь), для Камінь–Каширської ЦРЛ – 1 млн грн, для Ківерцівської ЦРЛ – 1 млн 500 тис. грн (інфекційний госпіталь), для Луцької ЦРЛ – 1 млн 200 тис. грн, для Горохівської ЦРЛ – 1 млн 200 тис. грн, для Ратнівської ЦРЛ – 1 млн грн, для Іваничівської ЦРЛ – 1 млн грн (інфекційний госпіталь), для Любешівської ЦРЛ – 1 млн грн, для Маневицької ЦРЛ – 1 млн грн, для Рожищенської ЦРЛ – 500 тис. грн, для Ковельського МТО – 1 млн грн.

Депутати також підтримали перерозподіл коштів для обласної психіатричної лікарні для того, щоб у цьому медичному закладі можна було надавати допомогу пацієнтам з коронавірсною хворобою. Щоб заключити відповідну угоду з НСЗУ, потрібно закупити необхідне обладнання. Для цього психлікарні буде виділено 300 тис. грн. Між тим, на таку ж суму будуть зменшені видатки на ремонт даху цього закладу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook