В умовах надзвичайної ситуації члени Міністерства розвитку громад на території України провели спільне онлайн-обговорення раом із членами парламентського комітету щодо укрупнення районів на Волині.

Читайте також: Чотири повіти: як відбуватиметься укрупнення районів на Волині (відео)

Про це йдеться на сторінці Мінрегіону.

"В процесі формування нових районів (округів, повітів, чи як би вони не називалися) важливо пам’ятати, що вони створюються виключно для організації державної виконавчої влади на місцях. Це вже будуть не ті райони, куди людям потрібно їздити за послугами: адміністративними, соціальними, медичними та іншими. Усі послуги ми передаємо на рівень спроможних громад. В районах залишаться лише служби, які координуватимуть діяльність державних органів, а отже "їздити в район" вже не буде за чим", – сказав В’ячеслав Негода.

По Волинській області ОДА пропонує створити чотири райони: Володимир-Волинський, Камінь-Каширський, Ковельський та Луцький.

Читайте також: На Волині створять один госпітальний округ

Народні депутати від Волинської області Ігор Гузь та В’ячеслав Рубльов та окремі експерти теж підтримують створення чотирьох районів із частковим корегуванням конфігурації в частині віднесення громад Горохівського району до складу Луцького району. За їхніми словами, це консолідована позиція депутатів-мажоритарників.

Цю позицію під час онлайн-конференції підтримали також більшість асоціацій органів місцевого самоврядування та Волинська обласна рада.

Експертна пропозиція поділу області на три райони була названа більш прагматичною, але малоймовірною.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook