Декілька областей України заявили про неготовність до зняття обмежень на другому етапі пом’якшення карантину з 22 травня, передбаченого Кабміном.

Читайте також: COVID-19 в Україні: кількість хворих перевалила за 20 тисяч (ситуація по областях)

Зокрема, попередні заборони залишаються на Київщині, Буковині, у Волинській та Рівненській областях. Про це повідомили міністр охорони здоров’я Максим Степанов та чиновники на місцях.

"Станом на 18 травня ситуація із захворюваністю на COVID-19 у декількох західних областях не дозволяє перейти до чергового етапу пом’якшення карантину", – сказав глава МОЗ на одному з брифінгів.

За його словами, необхідним критеріям для введення адаптивного карантину не відповідають лише області "в основному, в західних регіонах країни". Тоді він назвав тільки три з них – Чернівецьку, Волинську та Рівненську, але додав, що є й інші.

Зауважимо, що документ про адаптивний карантин, розроблений у МОЗ, передбачає, що області зможуть послаблювати обмеження, якщо будуть дотримані певні критерії:

  • щодо захворюваності;

  • заповненості ліжок в лікарнях;

  • кількості тестувань.

Читайте також: На Волині знову спалах коронавірусу − РНБО

Волинська область

Про те, що ця область не готова до зняття обмежень, передбачених із 22 травня, повідомляв глава МОЗ Максим Степанов.

Відтак сьогодні, попри пом'якшення карантину, ні міський, ні приміський транспорт на Волині не запрацював.

Зауважимо, що протягом останнього тижня в області спостерігалося збільшення кількості хворих на COVІD-19. Загалом же вірус там підтвердили у 740 осіб, а 21 людина померла.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook