Луцька міська рада звернулася до національного регулятора, аби не допустити підвищення вартості транспортування газу на 73,5% для "Волиньгазу".

Читайте також: У місті на Волині через газ горів приватний будинок

Про це йшлося у четвер, 17 грудня, під час сесії Луцькради, пише ВолиньPost.

Депутат Алла Надточій зазначила, що в період опалювального сезону і карантину, коли багато людей фактично втратили засоби до існування, "Волиньгаз" просить у нацрегулятора дозволити підвищити вартість доставки газу на 73,5% із 1 січня 2021 року – до 2 гривень 4 копійок за "куб".

"Це питання торкається майже кожного нашого виборця. Не лише наші громади та помешкання будуть страждати, а й комунальні підприємства, особливо "Луцьктепло", – наголосила Надточій.

Фінансовий директор АТ "Волиньгаз" Андрій Тимчишак каже, що процес ухвалення тарифів почався ще в жовтні, були проведені громадські слухання. Протягом цього періоду зі сторони населення, бізнесу, органів самоврядування не було пропозицій чи заперечень.

Читайте також: Українцям різко підвищать абонплату на газ

"Ключовим моментом у підвищенні тарифу є складова, яка відповідає за виплату зарплат працівникам підприємства, де працює понад 1000 людей. Потрібно привести зарплату хоча б до рівня середнього у промисловості, що дозволить закрити питання з кадровим голодом та забезпечення функції з безперебійним газопостачанням", – зазначив Тимчишак, назвавши звернення депутатів політично вмотивованим. При чинному тарифі "Волиньгаз" цього року виходить "в нуль", при новому тарифі рівень рентабельності підприємства становитиме 2%.

"Наша праця оцінюється у 10 разів дешевше, ніж праця енергетиків", – сказав фіндиректор компанії. Середня зарплата працівників "Волиньгазу" нині складає приблизно 10 тисяч гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook