Підбиваючи підсумки минулого 2019 року вдалося визначити, чим найбільше відзначилася Волинська область у 2019 році. Про це пише "Слово і діло".

Читайте також: На дорозі Луцьк-Рівне утворилися довжелезні затори через протести

Отже, Волинська область уклала найбільшу кількість чинних міжрегіональних угод із країнами ЄС.

За даними рейтингу євроінтеграції областей, Волинь загалом уклала 92 угоди. Серед інших рекордів області – найбільший урожай озимого жита та вівса.

В свою чергу, Житомирська область відзначилась минулого року тим, що посіла перше місце у загальному рейтингу щодо формування спроможних ОТГ. Крім того, в області зібрали найбільший урожай гречки.

У Закарпатській області 48% закладів охорони здоров’я комп’ютеризовано та інформатизовано. Це найвищий показник серед всіх областей в Україні. Ще один рекорд Закарпаття – у 2019 році з області виїхала найменша кількість населення (6 тис. 625 осіб).

Читайте також: Волинянка, якій зробили першу в Україні посмертну пересадку нирки, дякує за друге життя

Івано-Франківська область стала регіоном-лідером з економічної євроінтеграції, набравши 41 бал з 50 можливих. Також у області найбільша середньомісячна зарплата в сільському господарстві (12 тис. 767 грн).

Львівська область має найбільшу кількість чинних підприємств з іноземним капіталом з країн ЄС – 1 тис. 657 підприємств. Не дивно, що торік в області збудували найбільшу кількість нежитлових приміщень.

Рівненська область стала першою в рейтингу прозорості регіонів, набравши 93% зі 100%.

У Хмельницькій області на ремонт доріг використали майже всі виділені кошти Дорожнього фонду (98,4%). Також в області зібрали найбільше сої та плодових і ягідних культур. Крім того, Хмельниччина відзначилася тим, що в місцевих ОТГ працює найбільше старост (331 особа).

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook