Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства опублікувало офіційну заяву щодо ситуації на території ботанічного заказника загальнодержавного значення "Воротнів".

Читайте також: Стрілянина у Луцьку: неповнолітній хлопець потрапив у лікарню

"Перш за все, зазначаємо: на працівників як державного підприємства, так і державної лісової охорони покладені обов’язки із забезпечення порядку на ввіреній території. На виконання цих директив  група працівників державної лісової охорони ДП "Ківерцівське ЛГ" повідомила керівництво підприємства, а згодом відповідне звернення було направлене на працівників лісової охорони Волинського ОУЛМГ – про те, що на території  ботанічного заказника "Воротнів" о 20.00 перебуває група агресивно налаштованих осіб, серед яких були люди, які представлялися журналістами та тримали відеокамери, йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

Працівники державної лісової охорони, представники лісгоспу, управління та поліції оперативно прибули на місце за викликом. При цьому вищеназвані посадові особи діяли в межах, встановлених законодавством повноважень. Будь-які спесзасоби та зброя не використовувалися.

Звертаємо увагу на те, що право на законне використання майна у господарській діяльності належить безпосередньо підприємству. Як і право на використання приміщень, які є на балансі лісогосподарських підприємств. Саме такою господарською діяльністю у вигляді надання послуг рекреації на підставі відповідного договору, як пояснив директор ДП "Ківерцівське ЛГ" Віталій Каращук, і було перебування фізичних осіб на території. Яке, відповідно, було санкціонованим.

Не відповідає дійсності і факт перебування там начальника ВОУЛМГ Олександра Кватирка чи будь-яких інших посадових осіб державного підприємства чи ВОУЛМГ, окрім тих, які прибули на виклик у зв’язку із загрозою конфлікту. Оскільки окремі громадські активісти очевидно були озброєні та агресивно налаштовані.

Читайте також: У Ковелі чоловік влаштував стрілянину

Вкотре наголошуємо: Волинським ОУЛМГ постійно і повною мірою забезпечуються права журналістів на отримання інформації. Управління регулярно висвітлює усі аспекти своєї діяльності. У зв’язку із цим переконливо просимо представників ЗМІ та громадських активістів здійснювати свою діяльність цивілізованими способами та в рамках закону.

У зв’язку із тим, що вищевказаний інцидент набув суспільного резонансу, детальна інформація щодо обставин буде надаватися після юридично-правової оцінки подій і виключно у правовому полі", − йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, у ніч 26 вересня в Ботанічному заказнику загальнодержавного значення "Воротнів", яке підпорядковується державному підприємству "Ківерцівське лісове господарство", відбулася стрілянина.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter