Волинські делегати на внутрішньомупартійному праймеріз партії "Українське об'єднання патріотів – УКРОП" підтримали народного депутата Олександра Шевченка як кандидата в президенти України.

Читайте також: Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця розповів, про сфабриковану справу проти нього

Про це стало відомо сьогодні, 28 вересня, під час праймеріз.

Як зазначають представники партії УКРОП, первинні вибори, тобто праймеріз – це загальноприйнята практика в західних демократіях. Проте не в Україні, де більшість партій – вождистського типу, коли партійний функціонер вирішує сам, куди йому балотуватись, при чому думка виборців та соратників не враховується. Натомість, зі слів партійців, УКРОП ламає цю традицію: вперше в Україні делегати своїми голосами обирають кандидата від партії на президентські вибори.

Участь у праймеріз УКРОПу окрім Олександра Шевченка взяли Ірина Головатенко та Оксана Тунік-Фриз.

Олександр Шевченко набрав 180 голосів, за Ірину Головатенко проголосувало 12 учасників з’їзду, за Оксану Тунік-Фриз − 5.

Під час брифінгу Олекснадр Шевченко подякував волинянам за довіру та зауважив, що перемога на Волині − символічна, бо саме тут зароджувалась УПА.

Читайте також: "70 ОТГ на Волині – це "мертвонароджені діти": Ігор Палиця про децентралізацію в області

"Я дякую волинському осередку за таку потужну підтримку. Тільки разом і з Божою поміччю ми зможемо добитись кращого життя для України і українців", − зазначив Олександр Шевченко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter