Депутатська група "За майбутнє" звернулася до Уряду, а також закликає Президента України Володимира Зеленського забезпечити відновлення фінансування з Державного фонду регіонального розвитку на реконструкцію інфраструктурних об’єктів.

Про це на брифінгу у Верховній Раді розповіла депутат від групи Ірина Констанкевич. Повідомляється на сайті депутатки.

Читайте також: Волинські нардепи звернулися до прем'єр-міністра з приводу формування чотирьох районів в області

"Депутати нашої групи представляють понад 3 мільйони виборців у різних областях України. На жаль, скрізь сталася прикра ситуація у зв’язку з тим, що на важливі соціальні об’єкти не надійшли кошти з Державного фонду регіонального розвитку. Наведу приклад з Волинської області: у двох населених пунктах – селі Любохини і Осівці вже збудовані школи, і новий навчальний рік діти мали розпочати там. Але цього не сталося, бо ДФРР не скерував кошти на місця. Діти продовжують ходити в розвалені хати минулого століття. І таких об’єктів тисячі", – наголосила Ірина Констанкевич.

Відтак, група "За майбутнє" звернулася з листом до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, де докладно роз’яснюється та критична ситуація, в якій опинилися важливі соціальні об’єкти.

"Ми вважаємо цю ситуацію неприпустимою і злочинною по відношенню до українських людей. Бо вони сподівалися на те, що питання з реконструкцією шкіл, садків і лікарень буде вирішено. Ми звертаємося і до Президента України з тим, щоб усі кошти, які мали надійти з ДФРР, стовідсотково були скеровані на об’єкти", – підкреслила депутат.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook