Понад 30 волинських роботодавців, які зупинили свою діяльність у зв’язку з карантином, подали документи у центри зайнятості області для оформлення виплат по заробітній платі працівникам.

Читайте також: У Луцьку квартиранти розгромили і пограбували помешкання, яке орендували та залишили шалені борги за комуналку (відео)

1100 працівників, які вимушено не працювали, отримають гроші. Їх надходження в область очікують наступного тижня. Прийом документів від роботодавців малого і середнього бізнесу триває. Таку інформацію оприлюднив директор обласного центру зайнятості Роман Романюк, повідомляє Суспільне.Новини.

ПрАТ "Луцьксантехмонтаж" − одне з підприємств в області, яке подало документи до центру зайнятості у Луцьку на компенсацію по частковому безробіттю .

Заступниця генерального директора підприємства Світлана Левчун: "350 працівників вимушено не працюють з 30 березня і мають право на виплати. Документи подали 27−го числа − встигли у 30−денний термін. Є список людей, які мають право, подана довідка із податкової, що у нас немає заборгованості за останні пів року, що у нас вчасно сплачувався єдиний соціальний внесок за наших працівників із зарплат."

Документи, згідно постанови Кабінету міністрів № 306, представники малого і середнього бізнесу, які припинили свою діяльність у зв’язку з карантином, повинні подати у центри зайнятості. Не пізніше як за 30 днів із моменту припинення діяльності.

Працівники, які "простоюють" через карантин, можуть отримати компенсацію – це 2/3 від розміру їх заробітку, але не більше ніж мінімальна зарплатня, розповів директор обласного центру зайнятості. Постанова уряду для виділення грошей уже є. Їх надходження в область очікують наступного тижня.

Читайте також: У Луцьку розпочали роботу ярмарки сільськогосподарської продукції

Адвокатка Ірина Олейник прокоментувала ситуацію: "Заходи уряду мають частково декларативний характер. Сьогодні і з’явилося право отримати допомогу працівникам малого і середнього бізнесу, скористатися нею зможуть не усі. Зокрема, роботодавці, які припинили діяльність у березні чи першого квітня, уже не зможуть скористатися компенсацією. Ключовим для визначення кола суб’єктів, які мають право звертатися за цією допомогою є те, що зупинення, скорочення їх діяльності зумовлене виконанням заходів, які були пов’язані із нерозповсюдженням коронавірусної хвороби."

Представники бізнесу, які зупинили діяльність з інших причин, не зможуть скористатися допомогою.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook