21 лютого у Києві під стінами Верховної Ради відбувся мітинг шахтарів, до якого долучилися і волиняни. 

Читайте також: Волинським шахтарям виділили кошти на погашення заборгованості

Акцію влаштували під гаслом зберегти вугільну галузь України. Шахтарі виступали з вимогою виплатити борги, забезпечити гідні умови роботи, а також відмовитися від поставки вугілля з Росії, інформує Буг.

На мітинг приїхали і мешканці Нововолинська. Серед них – депутати Нововолинської міської ради Валерій Мних та Віктор Тарасенко, керівник Волинського теркому профспілки працівників вугільної промисловості Роман Юзефович.

"Ми відстоювали інтереси шахтарів за збереження вугільної галузі. Було близько 25-ти людей з Нововолинська. Про поїздку всіх повідомляли, однак нововолинським гірникам, які працюють на шахтах, не вийшло поїхати. Їх представляли жінки шахтарів та шахтарі, які на пенсії", – розповів депутат міськради, помічник нардепа Ігоря Гузя Валерій Мних.

Читайте також: Нардеп Гузь із шахтарями проти закриття шахт без публічної дискусії

До мітингуючих з Нововолинська шахтарів вийшов парламентар Ігор Гузь, який постійно виступає за інтереси волинських шахт у Верховній Раді.

Свою позицію нардеп озвучував і на брифінгу: Якщо Кабмін, Міністерство енергетики та захисту довкілля планують закрити шахти тихцем, без діалогу з людьми, то вони на жорсткі дії отримають і жорстку відповідь з боку гірників та їхніх сімей.

Кореспондент з посиланням на Вести повідомляє, мітингувальники тримали плакати з написами: "Стоп! Торгівлі вугіллям на крові!", "Гончарук, не тікай від народу", "Шахтарям – гідне життя", "Кропачов, поверни награбоване".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook