Волинські волонтери продовжують підтримувати наших воїнів, які захищають Україну на Сході. Сьогодні, 10 липня, поблизу луцького ринку "Північний", під палючим сонцем, вони організували терміновий збір необхідної допомоги воїнам на Донбасі.

Читайте також: "Все буде Україна": волинські волонтери відправилися на передову з вантажем для захисників (фоторепортаж)

Цього разу волонтери повезли вантаж добровольцям у сторону Мар'їнки Донецької області.

"Хлопці потребують допомоги, і ми, у короткий термін зібрали усе необхідне, а саме, веземо продукти харчування, питну воду, з постачанням якої у таку спеку є перебої, засоби гігієни та інші потрібні речі. Крім того, ми взяли ще декілька адресних посилок. Пізніше довантажимося ще у Рівному і, надіємося, що за добу будемо уже у хлопців", – розповів засновник волонтерського центру, депутат Луцької міськради Сергій Балицький.

Волонтер Сергій Добродомов, більше відомий на Волині як "Дєд Волинь" зазначив, що їм потрібно буде проїхати 2,5 тисячі кілометрів туди і назад, що займе час орієнтовно 17-18 годин.

"Їдемо до наших хлопців: завтра вранці маємо бути в Авдіївці, потім – на Покровське та Мар'їнку. Веземо воду, продукти харчування, кабель та автозапчастини. Збиралися дуже швидко, адже в хлопців немає питної води. У мене такий вік, що я не можу туди піти, а хлопцям потрібно допомогти, – каже волонтер.

За словами волонтерки центру Ольги Балицької як маленькі дітки, так і студенти теж не лишаються осторонь таких поїздок, і власноруч виготовляють нашим захисникам обереги та передають малюнки.

"Хлопці дуже полюбляють такі речі, для них це як оберіг", – зазначає Ольга Балицька.

Читайте також: На Волині зустріли загиблого на Донбасі Героя (фото)

Як зазначила волонтерка та підприємець "Північного" ринку Вікторія Дзидз, лучани уже значно менше реагують на заклики до збору допомоги на Схід.

"Ми допомагаємо Сергію Балицькому та "Дєду Волинь" завантажити автомобіль. Шкода, що мало лучан реагує на прохання про збір допомоги. Схоже, що вони або звикли, або просто забули, що на вулиці йде війна. Але, не дивлячись на це: "Дєд" подзвонив, сказав, а ми зробили. Багато хто мені допомагає, зокрема, це Наталія Єпіфанович, яка зробить та приготує все, що потрібно. Долучилися також мої клієнти, організувалися підприємці ринку "Північний", на якому сьогодні адміністрацією було оголошено про збір допомоги і люди пішли: хто ніс гроші, хто пакунки. З "Варшавського" ринку теж долучилося двоє підприємців", – розповідає Вікторія.

За словами волонтерки, в основному вони збирали продукти харчування та тонну питної води.

"Хлопці просили воду, якої не вистачає катастрофічно. Сьогодні так, а зазвичай ми з "Дєдом" збираємо хлопцям на Схід автомобільні запчастини, акумулятори, все те, що потрібно, аби машини були на ходу", – зазначила Вікторія.

Надіємося, що лучани надалі активніше долучатимуться до збору допомоги нашим військовим і пам'ятатимуть, що війна триває.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook