У Львівській області на залізничній станції Соснівка виявили вагони з вугіллям, ймовірно, з Російської Федерації.

Про це у своєму дописі на сторінці у Facebook зазначив волинський активіст, ветеран АТО Богдан Пташник.

Читайте також: "Ці нац*ки нам всі вагони зіпсували!": у росіян паніка через синьо-жовту мітку (відео)

Активіст зазначив, що у Червонограді є місцева збагачувальна вугільна фабрика, яка завдяки певним хімічним процесам збагачує вугілля і реалізує. Її керівництво заганяє якісне вугілля на фабрику, де змішують його зі сміттям та 30-річними відходами і цим, якби збагачують його і реалізовують за завищеними цінами. 

"З сторони Білорусі через Україну транзитом у Польщу, а насправді – в Червоноград загнати 1000 вагонів можливо сєпарського, під виглядом мокшанського, якісного вугілля (12 відсотків зольності) на збагачувальну фабрику. Там змішати його з відходами, які вже 30 років складуються. Потім отримати з вагона – два, і продати як збагачене. Пох на місцеві шахти і мораль щодо торгівлі з козломордими. Прибуток 600-700%. Героїном не так вигідно торгувати.

І да, оця фраза керівництва фабрики (до речі оформлена на водія Королевської: "можем, щоб вас не дратувати, вантажити рускій вуголь в українські вагони"...

До речі, Львівська обласна рада прийняла звернення про неприпустимість торгівлі з козломордими вугіллям, думаю, інші області мали б долучитись до процесу", – пише Богдан Пташник.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook