Волинянина підозрюють в організації розбійного нападу на двох лучан. Слідчі оголосили йому про підозру в інкримінованому злочині, вирішується питання щодо обрання правопорушнику міри запобіжного заходу, повідомляє Національна поліція Волинської області.

Читайте також: Прокурор Волині вважає, що виділення кримінальному авторитету земель на Маневиччині законне

Нагадаємо, що в березні оперативники управління карного розшуку ГУНП в області в співпраці із співробітниками Луцького відділу поліції за вчинення низки тяжких злочинів затримали чотирьох лучан, віком від 31 до 36 років. Зловмисники незаконно позбавили волі двох 33-річного та 40-річного жителів Луцька. Окрім цього, правоохоронці з’ясували, що правопорушники причетні також до вчинення щодо потерпілих розбійного нападу, вимагання, а також незаконного заволодіння транспортним засобом.

У рамках проведення досудового розслідування поліцейські встановили, що організатором групи є місцевий кримінальний "авторитет" на прізвисько "Алєня".

У результаті проведених оперативно-пошукових заходів правопорушника затримали оперативники управління карного розшуку із залученням співробітників спецпідрозділу "КОРД".

"Йому оголосили про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", – повідомив Сергій Козак, тимчасовий виконувач обов’язків начальника ГУНП у Волинській області.

Санкція статті передбачає до десяти  років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter