У басейнах Прип'яті, Прута та Сірету очікується підйом рівня води. Про це повідомляє пресслужба ДСНС.

Читайте також: Селище на Волині може піти під воду через сильні дощі

"За даними УкрГідрометцентру, 5-6 липня на річці Прип'ять у створі посту Річиця, при подальшому пiдйомi рiвня води з добовою iнтенсивнiстю 1-3 см за добу, можливе досягнення вiдмiтки затоплення присадибних ділянок в селі Пiдгiр'я (Ратнiвський р-н, Волинська обл.)", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зв’язку з очiкуваними значними опадами в гiрськiй частинi, протягом 4-5 липня, на рiчках басейнiв Прута та Сiрету очiкується змiна гiдрологiчного режиму з пiдйомами рiвнiв води на 0,2-0,7 м над рiвнями. У мiсцях випадiння сильних злив можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.

"У зв'язку з випадiнням сильних дощiв, впродовж 04-05 липня очiкується добiгання паводкової хвилi з пiдйомом рiвнiв води над рiвнями 03 липня на 20 год: у Днiстрi на дiлянцi Роздiл-Журавно на 1,3 - 1,8 м, мiсцями можливий вихiд води на заплаву; на рiчцi Стрвяж бiля села Луки (Самбiрський р-н Львiвська обл.) на 2,5-3,5 м.

Читайте також: Знаменитий український курорт пішов під воду: фото і відео потопу

На фонi пiдвищеної водностi, затоплення заплави, с/г угiдь, можливе досягнення вiдмiток початкового затоплення окремих госпоб'єктiв та будинкiв, прирiчкової iнфраструктури", – повідомили надзвичайники.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook