У рамках міжнародної освітньої програми волинянка Людмила Гармаш навчає китайських студентів розмовляти та співати українською мовою.

Про це Суспільному розповіла фахівчиня відділу міжнародних зв’язків волинського вишу Ірина Татушко.

Людмила Гармаш – волинянка, вона закінчила Луцьке педагогічне училище, навчалась на музичному факультеті, вищу освіту здобула у Києві. Кілька років живе у місті Жичжао, провінції Шаньдун, у Китаї, де навчає студентів української мови та музики.

Зараз слухачів Центру вивчення української мови у місті Жичжао майже 20. Студенти вивчають українську мову, культуру та фольклор впродовж року, після чого складають іспит та отримують сертифікат. Знання української мови та сертифікат дасть можливість вступити до волинського вишу.

Після завершення курсу слухачі Центру вивчення мови підготували концерт української пісні.

Центр вивчення української мови у Китаї запрацював торік. У рамках співпраці викладачі китайської мови мають приїхати до Луцька та навчати волинських студентів.

До слова, у двох університетах Волині навчається майже 80 іноземних студентів. У Волинському національному університеті вищу освіту здобувають до 50 громадян інших країн, розповів прессекретар закладу Андрій Мошкун. У Луцькому технічному національному університеті – 35 іноземних студентів, розказала його проректорка Олена Ковальчук. Це молодь з африканських країн: Конго, Нігерії, Гани та Алжиру.