Попри те, що у червні волиняни заплатили більше, ніж нараховано за цей місяць, з урахуванням боргів попередніх періодів сума боргів за житлово-комунальні послуги сягає 820 мільйонів гривень.

Читайте також: Інфляція в Україні побила трирічний рекорд: що найбільше подорожчало

Відповідні дані оприлюднило Головне управління статистики у Волинській області.

Зокрема, у червні цього року населення області сплатило за житлово-комунальні послуги 287,2 мільйона гривень. Це 117% нарахованих за цей період сум.

Проте на кінець червня 2021 року заборгованість населення зі сплати комуналки становила 820 мільйонів.

Найбільше боргує населення за енергоносії та послуги теплопостачання та постачання гарячої води. Зокрема, за постачання та розподіл природного газу 396,5 мільйона, за постачання теплової енергії та гарячої води – 189,9 мільйона, за постачання та розподіл електричної енергії – 130 мільйонів.

Читайте також: Українцям запропонували новий тариф для оплати газу взимку: ціна і умови

Крім того, за централізоване водопостачання та водовідведення волиняни боргують 66 мільйонів, за управління багатоквартирним будинком – 24,1 мільйона, за надання послуг з вивезення побутових відходів – 13,5 мільйона гривень.

До слова, у червні з населенням було укладено 106 договорів щодо погашення реструктуризованої заборгованості на загальну суму 895,8 тисячі гривень.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook