Славнозвісна ковельська велетенська вишита сорочка продовжує об’єднувати українців. Цього разу понад 50 представників нашого міста та Волині дружньою компанією підкорили Говерлу. Про це інформує сайт Ковельської міськради.

Читайте також: У місті на Волині чотири дні не буде водопостачання

У День Державного Прапора, напередодні Дня Незалежності України з піднесеним духом та патріотичним настроєм розгорнули найбільшу українську вишиту сорочку на найвищій вершині нашої держави.

"Масове сходження на найвищу вершину українських Карпат та найвищу точку України гору Говерлу, висота якої 2061 метр, підняття та розгортання на вершині велетенської вишитої вручну хрестиком сорочки та 8-метрового вишитого хрестиком учнями ковельських навчальних закладів поясу крайки. Ідейні засновники та організатори проєкту "З Україною в серці – ГО "Велика ідея" міста Ковель. Робота над вишиванням тривала 365 днів, – саме так звучить новий рекорд України.

Ініціатори та організатори встановлення рекорду України – Олександр Романюк (туристичні подорожі "Шалені Карпати" місто Ковель) та ГО "Велика ідея" (автор проекту "З Україною у серці" зі створення вишиванки у 2017-2018 роках).

Підтримали ідею встановлення рекорду та допомогли вирішити фінансові питання партнери події – "Туристичні подорожі Шалені Карпати", онлайн-ЗМІ "Ковель_онлайн", агенція брендового друку "Printellect".

Безмежну вдячність організатори адресують учасникам походу, які по черзі несли великий рюкзак з вишиванкою на Говерлу, а особливо ковельчанину Улітичу Святославу, який з великим задоволенням це зробив більшу частину шляху.

Читайте також: На Волинь насувається негода

Учасниками рекорду, зокрема, стали і представники ковельських та волинських організацій, що для більшості з них було сюрпризом: молодіжний центр "Місто ідей", ковельський МРВ центр пробації, ресторан "ОТТО", патрульна поліція міста Ковель,
фотограф Оля Лихобицька.

А наймолодшим учасником рекорду України став 5-річний ковельчанин Марк Чеханюк – сильний і спритний хлопчик.

"Ми разом зробили це і ми щасливі! Нічого у світі не зрівняється з емоціями людей, об’єднаних духом патріотизму, любові до своєї країни, а особливо після підкорення найвищої гори в Україні напередодні Дня Незалежності нашої держави!", - діляться враженнями організатори Олександр Романюк і представники ГО "Велика ідея".

Ініціювали та організували створення велетенської вишиванки команда активістів ГО "Велика ідея" на чолі з координаторами проєкту Інною та Павлом Поліщуками у  Ковелі ще у 2017-2018 роках. Основна мета – єднання людей незалежно від віку, статі, релігійних чи інших переконань довкола спільної справи.

На виріб було використано: для пошиття: 42,5 метра тканини; флізілін – 15 метрів; швейні липучі стрічки – 1 рулон; 3390 метрів ниток (6 клубків ниток по 565 метрів кожен); декілька десятків голок, шпильок, булавок; 100 тисяч хрестиків, вручну покладених на полотно; 365 днів дорогоцінного часу – вишивали усі бажаючі (за підрахунками організаторів понад 2500 осіб долучилися до проекту).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook