Жителі села Козлів Локачинського району не дозволили в їхньому селі таборуватися учасникам хресного ходу, які порушували карантинні вимоги й хотіли заночувати біля школи.

Читайте також: Владика Михаїл прокоментував теракт у Луцьку та план захоплення собору

Учасники хресної ходи, які 29 липня вирушили з Ковеля до Почаєва, пообіді дійшли до села Козлів, де планували зупинитися на ночівлю, пише ІА Волинські новини.

"Це якесь свавілля та анархія! Їх було близько 200, усі без масок, повно людей, ніхто ніякої дистанції не дотримувався. Просто порушення карантину на порушенні. Звісно, це обурило місцевих жителів, які вийшли на протест. Учасники ходи хотіли ночувати на спортивному полі біля школи, ми їх просили одягнути маски, ніхто нас не слухав. А коли віталися з ними, то казали "Слава Богу", а вони відповідали "Навіки слава"!" А потім ми кажемо їм "Слава Україні", у відповідь тиша….

То як це називається?! Нас людей біля 30, ми не дозволили цьому "беспрідєлу" творитися в нашій громаді й попросили їх не зупинятися тут. Тож вони пішли далі, в Горохівський район. Як нам стало згодом відомо, то дорогою інші громади теж відмовлялися їх приймати. Тому зупинилися в лісосмузі", − розповіли місцеві жителі Ігор та Богдан.

Читайте також: У церквах Луцька хочуть послабити карантин

Чоловіки кажуть, що просили поліцейських вплинути на ситуацію, але безрезультатно.

"Вони їх супроводжують, ми кажемо, що так не може бути, карантин, правила одні для всіх, а поліцейські нам: "Значить у них є дозвіл, якщо вони так себе поводять", − розповіли місцеві жителі, які долучилися до протесту.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook