За її розповідями знято кілька ігрових і анімаційних фільмів.

Читайте також: Помер легендарний український поет, якого любили мільйони (фото)

Вранці в неділю, 14 липня, в Харкові померла письменниця, автор пісень Олена Касьян. Їй було 48 років.

Про це стало відомо з її сторінки у Facebook.

"Люди, ви неймовірні. Ви подарували їй 6 років життя. Нескінченна подяка. Вона любила писати казки зі щасливим кінцем. А для себе написати не встигла. Сьогодні о 06:50 Лена пішла. Вона співає нам зверху", – написано у повідомленні.

Олена Касян страждала від раку молочної залози. Їй прийшлося перенести декілька операцій, видалити груди, вісім лімфовузлів і метастазів у головному мозку.

Сама письменниця передчувала, що скоро помре, про що писала на своїй сторінці.

"Дорогі мої, на сьогоднішній день ситуація не тільки не покращилася, але погіршилася. Схоже, я на фінішній прямій. Не знаю, наскільки вона довга. Не треба порад, рецептів і т.д. Практично не ходжу вже", – написала вона свої останні слова у Facebook.

Читайте також: На його фільмах виросли цілі покоління: помер знаменитий радянський актор (фото, відео)

Як інформує Newsru.co.il, Олена Касьян народилася 21 листопада 1970 року у Львові. З юних років писала вірші, пісні, казки. Була лауреатом безлічі конкурсів авторської пісні. Багато гастролювала, виступала з концертами в Україні, Росії, Ізраїлю, Туреччини.

Вона встигла записати чотири альбоми авторських пісень: "Це просто весна" (1997), "Місто-море" (2006), "До запитання" (2010), "Вголос" (2012).

Її вірші публікувалися в журналах "Жовтень", "Аврора", "Ковчег", "Першацвет", в альманахах "Кінець епохи", "Білий ворон", "Дерибасівська-Рішельєвська", "Русское слово", "45-я паралель" , "Два століття про любов", "П'ять", "Пір'я білого ворона" та ін.

Читайте також: Помер відомий український поет

У видавництві "Ахілл" (Львів) вийшло три поетичні збірки: "До запитання" (2010), "Відправлено точка" (2013) і "Fragile" (2016). Книга "До запитання" увійшла до лонг-лист "Російської премії" (2011) в номінації "поезія".

Автор двох дитячих книг: "Фея на прізвище Дура" (2010, "Контакт-культура", Москва); "Найважливіше бажання" (2013, "Мова", С-Петербург); серії оповідань для антологій Фрам (2008-2012, "Амфора"), казки для дорослих "Легенда про одне" (2016, "Ахілл").

Коротка проза видавалася в збірниках "Уже назавжди", "Заповідник казок", "Страшні історії про дзеркала", "Один чоловік, одна жінка", в мережевих і періодичних виданнях.

За її розповідями знято кілька ігрових і анімаційних фільмів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook