Всесвітня організація охорони здоров'я спростувала свою заяву про те, що передача коронавірусу від людини без симптомів до здорової людини відбувається дуже рідко.

Читайте також: За добу − майже 700 випадків: Україна встановила новий антирекорд інфікування коронавірусом

Про це повідомляє CNBC з посиланням на главу підрозділу ВООЗ по нових хвороб Марію Ван Керхове, яка і озвучила таку інформацію раніше.

Відзначається, що заява про рідкість передачі вірусу від безсимптомних хворих викликало обурення у людей, які змушені були перебувати на самоізоляції, а також медиків.

Представник МОЗ повідомила, що це було непорозуміння і зазначила, що безсимптомна передача коронавірусу є "дійсно складним питанням".

"Я не заявляла про політику ВООЗ або про щось подібне. Я просто намагалася сформулювати те, що ми знаємо. Щодо цього я використовувала фразу "дуже рідко", – заявила Керхове.

Читайте також: Китай засумнівався в походженні коронавірусу

За її словами, не можна говорити про рідкість безсимптомної передачі вірусу в усьому світі, оскільки є всього невелика група досліджень. Вони показали, що 16% населення можуть хворіти коронавірусом не маючи симптомів. При цьому деякі моделі, розроблені іншими вченими, припускають, що цілих 40% передачі COVID-19 в світі можуть бути пов'язані саме з інфікованими, які не мають ознак хвороби.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook