Вознесіння Господнє – одне з 12 головних християнських свят. Його відзначають як православні, так і католики.

Читайте також: Одіозний настоятель Павло (Лебідь) з Волині заявив, що 9 травня – друга Пасха (відео)

Коли Вознесіння 2021

Дата Вознесіння Господнього не є сталою, адже безпосередньо залежить від Великодня. Свято відзначається на 40-й день після Світлого Христового Воскресіння і завжди припадає на четвер, пише УНІАН.

У 2021 році християни східного обряду відзначали Великдень 2 травня, відповідно, Вознесіння святкуватиметься 10 червня.

Історія свята Вознесіння

Свято Вознесіння має велике значення для вірян, оскільки встановлене на честь вознесіння Ісуса Христа на небо.

Як розповідається в Євангелії, після воскресіння Ісус Христос не раз з’являвся своїм учням, зміцнюючи їхню віру і готуючи до зішестя на них Святого Духа.

У день самого вознесіння, тобто на сороковий день після свого воскресіння, Ісус постав перед апостолами в Єрусалимі на горі Елеон. Він благословив їх і – як був, у плоті – вознісся на небо.

До учнів Ісуса Христа з'явилися два ангели та сповістили, що колись він повернеться на Землю, щоб судити живих і мертвих.

Як прийнято відзначати Вознесіння

Свято Вознесіння – одне з центральних свят усього християнського світу. В усіх храмах цього дня проводяться урочисті служби, тому віряни намагаються відвідати церкву і приділити час молитві.

Оскільки свято припадає на четвер, посту в цей день немає – можна вживати будь-яку їжу, а також займатися звичними справами.

За традицією цього дня паломники відвідують гору Елеон, щоб поклонитися каменю, звідки вознісся Ісус Христос.

Читайте також: Вихідні у червні 2021: скільки відпочиватимуть українці

Що не можна робити на Вознесіння

У свято Вознесіння Господнього не можна сваритися, лаятися, провокувати і вступати в конфлікти, грубити, адже це радісне свято для будь-якого християнина.

Краще цього дня відмовитися від важкої фізичної роботи, а також не варто працювати на городі або займатися ремонтом. Прибирання в будинку найкраще зробити напередодні.

Існує повір’я, що у це свято не можна голосно кричати, розкидати на вулиці сміття і плювати на землю. У народі вірили, що можна випадково потрапити в Христа, який проводить свій останній день із людьми.

Також у свято не можна нічого різати і стригти. Не рекомендується цього дня вінчатися або влаштовувати церемонію одруження.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook