Впершe в Україні ендопротезування грудного відділу аорти стент-графтом дитині проведено в Ковелі. Про це йдеться на сторінці Ковельського МТМО у Facebook.

Читайте також: У психлікарні на Волині – масовий спалах коронавірусу, інфіковані пацієнти та медперсонал

Сьогодні вночі у Ковелі проведена унікальна операція 16-річному юнаку з розривом визхідно-низхідного відділу аорти. Команда лікарів у складі Олександра Голуба, Олеся Курила, Т. В. Приходька, Андрія Гусака на чолі з завідуючим відділення ангіографії та ендоваскулярної хірургії Інституту серця (Київ) Андрія Хохлова боролись за життя пацієнта 3,5 години. Операція пройшла успішно.

Зараз хлопець знаходиться у стабільному стані у відділенні інтенсивної терапії та почувається задовільно.

Ковельські медики щиро дякують фахівцям Інституту серця, та безпосередньо його керівнику Борису Тодурову за наданий пацієнту безкоштовно дороговартісний стент-граф та можливість проведення цієї операції в стінах нашого закладу.

Читайте також: Волинські медики успішно прооперували дівчину з пухлиною на шиї (фото 18+)

Раніше на Волині, у районній лікарні Ковеля МТМО відбулася унікальна трансплантація нирки. Це була родинна операція – від мами до сина. Особливість хірургічного втручання в тому, що донорський орган наші хірурги взяли лапароскопічно – через маленький розріз. Це мінімальна шкоди для здоров’я донора.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook