ВРУ підтримала у другому читанні і в цілому законопроєкт № 2179 про протидію відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Читайте також: Автономери в Україні подорожчають вдвічі

Таке рішення підтримали 246 нардепів, пише ІА Вголос.

Законопроєкт встановлює "справедливі та пропорційні санкції для тих суб’єктів, які залучаються до професійного відмивання коштів".

Загалом до другого читання було подано більше 1300 правок, з яких 500 було схвалено.

Згідно з пояснювальною запискою, закон запроваджує загальноприйняту термінологію у сфері запобігання та протидії легалізації доходів.

Читайте також: Тесть Володимира Зеленського працює помічником депутата

А також збільшує порогову суму та зменшує кількість ознак для обов’язкового звітування про фінансові операції, про які банки, кредитні спілки, ломбарди, біржі, платіжні організації та інші фінансові установи зобов’язані були повідомляти Держфінмоніторинг.

Зокрема, залишається обов’язок повідомляти про фінансові операції на суму більше 400 тисяч гривень (зараз 150 тисяч гривень) та пов’язані з готівкою, переказом коштів за кордон, політично значущими особами та клієнтами з держав, що не виконують рекомендації міжнародних, міжурядових організацій, що борються з відмиванням коштів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook