На Волині встановлено коло осіб, з якими контактував померлий лікар-гінеколог, у якого виявили коронавірус. Про це йшла мова під час чергового брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції в ОДА 31 березня.

Читайте також: У Луцьку помер лікар-анестезіолог Волинської обласної клінічної лікарні (фото)

Нагадаємо, що у лікаря-гінеколога Волинської обласної клінічної лікарні, який помер 29 березня в інфекційній лікарні, після смерті лабораторно підтвердили коронавірус

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Ігор Ващенюк зазначив, що коло осіб, з якими контактував покійний уже встановили. 

"Лікар з 20 березня знаходився у відпустці, не працював і не мав великої кількості контактів. Станом на сьогодні з його кола обстежується вісім чоловік, які знаходяться на самоізоляції. Це люди з Волинської обласної поліклініки", – зазначив Ігор Ващенюк.

Крім того, він додав, що пацієнтам, які можливо в останні дні роботи контактували з лікарем потрібно самоізолюватися, а при появі симптомів – телефонувати сімейному лікарю.

Читайте також: Назвали причину смерті медика з Луцька, у якого виявили коронавірус

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак зазначила, що помер лікар від серцевого нападу і мав окремі супутні хвороби. Також вона зауважила, що поховання – це для сім’ї інтимна процедура, яка не має бути відкритою для широкого загалу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook