Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю "Пролісок", що знаходиться у місті Луцьк на вулиці Кравчука, 6 знову вляпався у скандал. Нагадаємо, що нещодавно у закладі стався неприємний інцидент, після якого з "Проліска" звільнилося двоє працівників. Як повідомлялося раніше, директор Центру Олександр Стельмащук разом із головним бухгалтером Оксаною Сліпчук незаконно преміювали себе та наближених до себе осіб на десятки тисяч гривень, після чого у закладі відбулася маса перевірок та ним зацікавились ЗМІ.

Читайте також: Тиск та погрози у луцькому "Проліску": як працює адміністрація центру реабілітації

Отож, після того, як з Центру звільнилися заступник директора та методист, їхні місця зайняли інші люди – сестра того самого директора Олександра Стельмащука Руслана Мотовильська та екс-головний лікар луцького хоспісу Володимир Бачинський.

Проте, працівники "Проліску" абсолютно незадоволені новими колегами, які, за їхніми словами, дозволяють собі некоректну поведінку.

Так, як повідомляють працівники Центру, Володимир Бачинський, якому уже 70 років і перед тим був головним лікарем луцького хоспісу, звідки його "попросили", зверхньо ставиться до своїх підлеглих та пацієнтів закладу. Як повідомляють його колеги, чоловік, котрий звик усе життя керувати, пригрозив "фізичною розправою" одній із працівниць Центру. Так, Володимир Іванович підсунув кулак в обличчя колезі зі словами: "Я тобі покажу. Я наведу порядок". Що стало причиною такого вчинку – нікому не відомо, адже жінка ніколи не чула негативу в свій бік від дирекції закладу, а навпаки славилася хорошою репутацією.

Інший випадок, який стався також за участі Володимира Бачинського, був з однією із мам, котра знаходиться на лікуванні разом зі своєю дитиною. Від так, жінка повідомила, що прийшла до нового заступника директора, аби поговорити про лікування своєї доньки і у відповідь почула слова, які просто вбили її наповал: "Ви сьогодні алкоголь вживали? Бо від вас неприємно пахне!". "І це сказав чоловік, який усе життя працює з хворими людьми до жінки, яка уже довгий час знаходиться на лікуванні в "Проліску" і не покидає стін закладу?", – обурюється жінка і зазначає, що до його появи в закладі ніколи не було подібних ситуацій, а вона лікується в Центрі уже багато років і завжди була хорошої думки про всіх працівників.

Читайте також: Публічні образи, приниження та величезні премії: як директор луцького "Проліску" працює з підлеглими (відео)

Також, як повідомляють працівники "Проліску", Володимира Бачинського взяли на роботу, аби отримати медичну ліцензію для закладу. Проте, колектив не розуміє як пенсіонер потрапив на таку посаду.

Нагадаємо, що після того як Державна аудиторська служба провела перевірку у Центрі та знайшла порушення у нарахуванні премій, до "Проліску" завітала і перевірка з Міністерства соціальної політики з Києва. Проте, як зазначають у закладі, перевірка закінчилась вдома в Олександра Стельмащука і, на диво, ніяких порушень не виявила. Але, за словами працівників, після цих подій до закладу завітала нова перевірка з Міністерства, яка виявила ряд порушень в роботі закладу і зобов'язала директора повернути чималу суму, виписавши при цьому догану та звільнивши попередніх перевіряючих. 

Ситуація у Центрі реабілітації для дітей з інвалідністю "Пролісок" знову напружена. Колектив невдоволений методами роботи нового заступника директора, який дозволяє собі непрофесійну поведінку та погрожує жінкам, від чого виникають все нові та нові конфлікти, які заважають повноцінно працювати.

Далі буде...

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook