У волинських школярів закінчились зимові канікули, але через суворі карантинні обмеження в Україні діти змушені навчатись у дистанційній формі. 

Читайте також: Знайшли альтернативу скасованим червоним дипломам: як тепер нагороджуватимуть успішних студентів

Як навчаються діти, у яких немає необхідних для онлайн освіти гаджетів, – у сюжеті Суспільного Волині.

Одна із таких родин живе у селі Озеряни Луцького району.

У родині Герасимюків троє школярів. Мама Оксана розповідає: отримувати знання повноцінно її діти не мають змоги.

"На жаль, ми не можемо повністю дітей забезпечити телефонами, ноутбуками, ще й поганий інтернет-зв’язок, тому вибираємо, в кого важливіші уроки. У нас є один телефон, але якщо мені потрібно кудись поїхати, то діти залишаються взагалі без навчання", – каже багатодітна матір.

Дві доньки та син Оксани навчаються у Радомишльському ліцеї. Одна з педагогинь закладу розповіла, що з дітьми на зв’язок виходить через смартфон. У другому класі, каже педагогиня, двадцятеро дітей, на онлайн урок виходить лише половина.

"Учні, які навчаються у другому класі, живуть у п’яти селах і там дуже поганий інтернет. У класі навчаються чимало дітей із багатодітних сімей і батьки не можуть їх забезпечити технічними засобами, щоб вони могли навчатися у такій формі", – каже педагогиня.

Читайте також: Науковець Луцького НТУ отримав почесну нагороду (фото)

У Радомишльському ліцеї навчається 193 дитини з п’яти навколишніх сіл, розповіла директорка навчального закладу Лариса Борейко. З її слів, учні, які не мають інтернету і доступу до ґаджетів спілкуються та отримують завдання від вчителів через батьківські телефони.

Загалом у Луцькій громаді дистанційне навчання розпочали понад 34 тисячі школярів у 39 школах, розповіла керівниця міського управління освіти Зіновія Лещенко. З її слів, наразі невідомо, скільки триватиме дистанційне навчання та коли діти повернуться за парти.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook