Міністерство соціальної політики пропонує скасувати конкретні терміни, в які Пенсійний фонд повинен повертати позики казначейству. Таке рішення міністр соціальної політики Андрій Рева виніс на засідання уряду 14 листопада.

Читайте також: "Раби": у мережі глузують із штовханини пенсіонерів через "подачки" Ляшка перед виборами (відео)

З цього приводу прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив це рішення доопрацювати перш, ніж ухвалити остаточне рішення, − пише Економічна правда.

Як сказано в пояснювальній записці до проекту постанови, скасування терміну необхідне, щоб не виникло заборгованості по виплатах пенсіонерам. Для цього потрібно внести зміни до порядку покриття тимчасових касових розривів Пенсійного фонду. Мова про те, щоб виключити норму про повернення позик до кінця поточного бюджетного періоду.

Це означає, що Пенсійний фонд не зможе повертати борги казначейству протягом року.

У той час, експерти говорять, що тим самим чиновники фактично визнали, що на сьогодні уряду просто нічим платити пенсії.

"Збільшуючи дефіцит Пенсійного фонду в Законі про бюджет-2018 через Верховну Раду, уряду на всю країну доведеться зізнатися в тому, що грошей на фінансування пенсій не вистачає. Тому вони і планують вирішити цю фінансову проблему через затвердження постанови Кабміну, яка дозволить Пенсійному фонду перенести накопичився борг на 2019 рік.

Іншими словами, дозволити Пенсійному фонду не повертати борг, що накопичився в 2018 році. Такий собі внутрішній міні-дефолтик з боку Пенсійного фонду перед Казначейством. Така ось виходить, пенсійна "реформа". Не вистачає грошей на виплату навіть мізерних пенсій (нагадаю, що ціни за 4 роки збільшилися у 2,5 рази, а пенсії всього на 70%)", −  прокоментував на сторінці в  Facebook економіст Віктор Скаршевський.

Читайте також: "Укрпошта" хоче збільшити тариф на доставку пенсій

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter