Фрукти відмінний спосіб побалувати рецептори натуральним солодким, а не продуктами з надлишком цукру і цукрозамінників. Навколо цих дарів природи ходить багато міфів і помилок, які відображаються на нашій схемі харчування.

Читайте також: Лікарі розповіли, кому суворо заборонено їсти мед

Яким з них не варто вірити розповіла на своїй сторінці в Instagram нутриціолог Юлія Макаренкова.

І якщо фрукти смачні і корисні, то ягоди − це взагалі пісня, кількість фруктози мінімум, при цьому відмінне джерело антиоксидантів.

Міф 1. Фрукти на перекус, коли хочеться їсти, що б дотягнути до обіду, вечері.

Фрукти на перекус не дають ситості! Фруктоза взаємодіє з лептиновими рецепторами гіпотоламуса і блокує їх, а вони відповідають за насичення. Попросту кажучи, ви залишитеся голодні!

Міф 2. Фрукти викликають бродіння і здуття живота, тому потрібно їсти за 30 хв до їжі або через годину після.

СИБР (синдром надлишкового бактеріального росту) і СИГР (синдром надлишкового грибкового росту), коли в кишечнику ураган, здуття живота, газоутворення, страждає засвоєння не тільки вітамінів, мінералів, але білка, жирів.

Звичайно, будуть бродити, і не тільки фрукти, в такому замісі і транс жири з корисної омеги утворюються.

Читайте також: Не додавайте в каву ці продукти ніколи: дуже шкідливо для здоров'я


Міф 3. Якщо ви з'їли м'ясо/рибу і зверху ще фрукти впали, все, пиши пропало!

Їжа знаходиться в шлунку в нормі 4 − 6 годин, при зниженій секреції соляної кислоти 8 годин і більше.

Якщо у вас гіпоацидність, то не розраховуйте на якісне травлення. Справа не в фруктах, а в «неякісному» первеваріваніі того ж білка.

Людям з порушенням метаболізму глюкози, лептинорезистентністю, на аутоімунному протоколі йде обмеження фруктози до 20 грам в день.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook