У Луцьку, 21, листопада "на гарячому" затримали працівника Волинського управління департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України під час спроби отримання хабара у розмірі три тисячі умовних одиниць.

Читайте також: На Волині поліцейський-хабарник хоче поновитися на роботі

Затриманий на хабарі працівник департаменту внутрішньої безпеки поліції є оперуповноваженим відділу моніторингу і зонального контролю обласного управління цього департаменту. Про це ВолиньPost повідомили у прес-службі Територіального управління Державного бюро розслідувань.

Відомо, що оперуповноважений пообіцяв не притягувати до кримінальної відповідальності громадянина, який займався діяльністю, пов’язаною з обігом криптовалюти.

Оперуповноваженого затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вимаганні й одержанні неправомірної вигоди (кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст. 368 КК України) та про обрання йому запобіжного заходу.

Читайте також: Спочатку "ганяв" від поліцейських, а потім пропонував хабар: у Луцьку спіймали п'яного водія (фото)

Насправді ж, повідомляють у ДБР, громадянин не вчиняв злочинів.

Як стало відомо виданню "Під Прицілом" оперуповноважений вимагав від громадянина, який працює у сфері інформаційних технологій, 15 тисяч доларів. Посадовець отримав 3 тисячі умовних одиниць та намагався втекти. Правоохоронця затримали на вулиці Степана Бандери.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook