Перший заступник Руслана Рябошапки Віталій Касько подав заяву про відставку.

Читайте також: Нардепа від "Слуги народу" після вечірнього ефіру закидали яйцями

Віктор Чумак виконуватиме обов'язки генерального прокурора після того, як Верховна Рада висловила недовіру Руслану Рябошапці. Інформація про це вже розміщена на сайті Офісу генпрокурора. Про це пише ТСН

Відповідно до законодавства, у разі усунення генпрокурора його обов'язки має виконувати перший заступник, а у разі його відсутності – заступник.

Втім за повідомленнями ЗМІ, перший заступник Руслана Рябошапки Віталій Касько подав заяву про відставку. Сам він поки що цю інформацію не підтвердив, але на сайті Офісу генпрокурора інформація про нього відсутня.

Віктор Чумак телефоном підтвердив BBC News Україна, що Віталія Касько звільнено.

Читайте також: "Собаці – собача смерть": депутат-мастурбатор нахабно прокоментував відставку Рябошапки (відео)

Раніше Віктор Чумак у мережі написав "пост подяки", з якого випливало, що він навряд чи залишиться працювати в Офісі генпрокурора після призначення нового очільника відомства.

"Пишу це від імені всіх нас. Хочемо подякувати всіх людей доброї волі, що підтримували нас в цій непростій діяльності", – написав він. "Ми всі були і є командою, яка і далі працюватиме заради країни", – підсумовує Чумак.

Водночас у коментарі для Hromadske він дав зрозуміти, що лишається в Офісі генпрокурора лише до призначення нового керівника.

"Ну, треба ж комусь виплатити хоча б зарплати. Не можна ж отак все кинути і йти. Але хто ж мене тут залишить, якби я навіть хотів? Я що, чийсь вірний пес?", – сказав Віктор Чумак.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook