За словами звільненого політв’язня Миколи Карпюка, багатьох ув’язнених у Росії піддають тортурам, вибиваючи зізнання.

Читайте також: Звільнені з полону українці ступили на рідну землю

Про це повідомляє Сьогодні.

Після масштабного обміну полоненими звільнений в’язень Кремля Микола Карпюк зізнався, що найстрашнішим його спогадом стало перебування в СІЗО Владикавказу, про що він заявив журналістам в аеропорту "Бориспіль".

"У Владикавказі... когось виводять, починають закривати йому голову кульком і звук скотчу – людину вивозять на тортури. А потім її привозять в сусідню камеру, а звукоізоляція там дуже паршива, її приковують наручниками, ставлять на коліна, і цей крик мента: "На коліна! Не спати", – розповів Карпюк.

За його словами, "цей нещасний стогне, просить: "Дайте мені папір, я напишу все, що від мене треба. Дайте мені поспати". Це найстрашніше, я це не забуду ніколи".

Читайте також: У Путіна пропонують Україні укласти угоду

На уточнення журналіста, чи піддавався він сам подібним тортурам, Карпюк визнав, що його вивозили на подібні "допити" чотири ночі поспіль.

"Підключали електричний струм... Але, коли сам переносиш – це одна справа, а коли чуєш, як знущаються над іншими – це набагато складніше", – додав Карпюк.

Також він розповів, що Станіслав Клих – інший українець, якого росіяни "судили" разом з Карпюком, знаходиться "в дуже важкому психологічному стані".

"Будьте з ним обережні, він дуже агресивний. Те, що я переніс – це одна справа. А якби ви побачили, що відбувається зі Станіславом, коли у нього всі коліна, лікті просто здерті. У порівнянні з тим, що він пережив, мене, можна сказати, навіть не катували", – запевнив українець.

Також Карпюка запитали про його плани на майбутнє, і той зазначив, що має намір провести час, що залишився у нього час з користю для Батьківщини.

"Оскільки мені не так багато залишилося, я багато життя прожив, то хочеться прожити з максимальною користю і ефектом для України", – підкреслив звільнений українець.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook