Вчора, у перший день весни, традиційно відзначають Всесвітній день котів. Ці тварини надзвичайно розумні. Вони люблять ласку і турботу, а ще - дуже віддані своїм господарям.

Читайте також: У львівські кафе та музеї на роботу запрошують котів

Коти асоціюються з домашнім затишком і теплом. Вони сприяють психологічному розслабленню та здатні зняти больовий синдром, кажуть науковці. Чотириногий друг необхідний дітям. Догляд за твариною розвиває у малюків чуйність та уважність.

"Заводити тварину слід тоді, коли дитині виповнилося три роки. До цього віку малюк потребує підвищеної санітарії в домі. Також дитина, не усвідомлюючи, може тягнути кота за шерсть чи хвіст. Випадково може взяти до рота корм для тварини. Тому матері доведеться слідкувати не тільки за дитиною, а й за твариною. Це додасть дорослим проблем", - каже Gazeta.ua психолог Наталія Носаль.

Діти, які виросли поруч з котами, добрі та чуйні. Тварина стає найкращим другом дитини, кажуть фахівці.

"Домашній улюбленець розвиває у дітей відповідальність і турботу. Тварини допоможуть розвинути у малюка навички самостійності, адже за чотириногим другом потрібно прибирати та годувати. Раджу батькам, аби дитина за можливості самостійно годувала кота, прибирала його іграшки. Це дисциплінує. Змалечку дитя вчитиметься думати не тільки про себе, а й про інших", - радить психолог.

Спілкуючись з твариною, дитина не відчуватиме себе самотньою. З котом можна грати, говорити.

"Діти пізнають світ через дотики. Поглажування тварини знімає напругу. Спілкування заряджає позитивними емоціями. Усі домашні улюбленці естетично красиві. Вони розвивають у малюкові смак до прекрасного. Радість, яку дитина отримує при спілкуванні з котом, та постійна енергетична взаємодія з твариною принесе малечі величезну користь", - каже Наталія Носаль.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter