Начальник управління у справах молоді та спорту Волинської обласної державної адміністрації Ігор Дмитришин розповів про розбудову спортивної інфраструктури на Волині протягом 2017-2020 років.

Про це стало відомо під час чергового сесійного засідання у Волинській обласній раді сьогодні, 21 квітня.

Читайте також: Чому на Волині закрили десять спортшкіл

Так, у 2017 році на території Голобської об’єднаної територіальної громади в смт Голоби Ковельського району проведено реконструкцію стадіону «Дружба». Здійснено ремонт роздягалень стадіону, встановлено трибуни із накриттям та огорожі спортивного об’єкту. Проєкт реалізовано на умовах співфінансування з місцевого бюджету (239,3 тис. грн.) і Державного фонду регіонального розвитку (1746,9 тис. грн.). на території стадіону облаштовано спортивні майданчики: 2 – для гри в пляжний волейбол, 1 – з тренажерним обладнанням та 1 – із синтетичним покриттям.

За кошти державного фонду регіонального розвитку у 2018 році проведено капітальний ремонт та улаштування спортивного майданчика із штучним покриття Турійської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів по вул. Володимирська, 1 в смт Турійськ на загальну суму 4219,5 тис. грн.

У м. Володимир-Волинський проведено будівництво ігрового майданчика з синтетичним покриттям, двох майданчиків з тренажерним обладнанням, капітальний ремонт спортивного майданчика НВК-ліцей № 3, придбання спортивного інвентарю. На ці заходи виділено: 995,0 тис. грн. з державного бюджету, 10,4 тис. грн. – обласного, 1584,1 тис. грн. – міського бюджету.

У с. Княгининок Луцького району збудовано універсальний стадіон. До об’єкту входять: футбольне поле зі штучним покриттям 64х44 м; легкоатлетичні доріжки зі штучним сертифікованим покриттям довжиною 250 м по колу, шириною 3,0 м; легкоатлетичні доріжки довжиною 100 м по прямій, шириною 4,0 м; сектор для стрибків у довжину та потрійного стрибка; смуга перешкод; багатофункціональний майданчик для гри у баскетбол та волейбол; майданчик з тренажерами. Загальна вартість робіт – 6970,0 тис. грн. (бюджет Княгининівської ТГ).

У рамках бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України» у 2018-2019 році в області завершено будівництво 11 спортивних об’єктів та використано кошти (у 2018 році на загальну суму 8 470,4 тис. грн, у 2019 році на загальну суму 7500 тис. грн). Спортивні майданчики для міні-футболу побудовані в  смт Головно Ковельського району, м. Любомль, с. Зимне Володимир-Волинського району, с. Льотниче (Зимнівська ТГ), смт Люблинець Ковельського району, с. Прилісне Маневицького району, с. Павлівка Іваничівського району, смт Шацьк, с. Дубове Ковельського району, м. Горохів, с. Липини, Луцького  району.

Читайте також: У Луцьку хочуть зробити дитячо-молодіжний парк

За рахунок субвенції з державного бюджету на будівництво/реконструкцію мультифункціональних майданчиків для ігрових видів спорту в грудні 2019 року завершено будівництво/реконструкцію 6-ти майданчиків на загальну суму 9500 тис. грн., а саме:

- реконструкція спортивного майданчика ЗОШ І-ІІІ ступенів-дитячий садок по вул. 1-го травня в смт Заболоття, Ратнівського району, Волинської області;

- реконструкція існуючого, спортивного майданчика під мультифункціональний ігровий майданчик в с. Крупа Луцького району;

- реконструкція існуючого майданчика під мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту на території комунального закладу  «Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня № 13 – колегіум» міста Ковеля»;

- будівництво мультифункціанального майданчика для занять ігровими видами спорту в с. Липини Луцького району Волинської області;

- будівництво мультифункціонального майданчика для занять ігровими видами спорту на території філії ОНЗ «Люблинецька ЗОШ І-ІІІ ст.» в с. Мощена Ковельського району Волинської області;

- реконструкція спортивного  майданчика під мультифункціональний майданчик для занять ігровими видами спорту на вул. Глушець у м. Луцьку.

У 2019 році за кошти ДФРР – 6543,3 тис. грн та кошти Любешівського селищного бюджету – 443,7 тис. грн. в с. Седлище Любешівського р-ну проведено реконструкцію з добудовою спортивної зали для існуючої ЗОШ І-ІІІ ступеня.

За кошти ДФРР – 944 тис. грн., кошти субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій – 400 тис. грн. та кошти районного бюджету – 650 тис. грн. проведено будівництво спортивного майданчика зі штучним покриттям для баскетболу, волейболу на території Рожищенської ДЮСШ.

За кошти міського бюджету – 1419 тис. грн. побудовано 2 тенісні корти на стадіоні «Шахтар» м. Нововолинськ.

За спонсорські кошти (фонд С. Івахіва «Патріоти Волині») – 2472 тис. грн. та кошти міського бюджету  500 тис. грн. побудоване футбольне поле зі штучним покриттям в м. Ковель.

Також у 2019 році за кошти субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій в розмірі 400 тис. грн. та кошти районного бюджету в розмірі 950 тис. грн. реконструйовано гандбольні майданчики зі штучним покриттям в м. Горохів.

У 2020 році на базі Луцького національного технічного університету  (вул. Львівська, 65) збудовано Центр легкоатлетичних метань на загальну суму 700 тис. грн. Згадана вище спортивна споруда є першим сертифікованим центром з легкоатлетичних метань в Україні.

В м. Нововолинськ реконструйовано стадіон спортивно-оздоровчого комплексу «Шахтар». Проєкт реалізовувався в рамках програми «Україна-Чемпіон» на загальну суму 9000 тис. грн. (7000 тис. грн. – кошти державного бюджету, 2000 тис. грн. – кошти місцевого бюджету).

В м. Ковель у КЗ «КДЮСШ  ім. Є. Кондратовича» проведено капітальний ремонт роздягалень, душових та туалетів. З міського бюджету витрачено коштів 1481,9 тис. грн. В “Ліцеї ім. Олени Пчілки” проведено капітальний ремонт спортивного залу. З міського та державного бюджету витрачено коштів на загальну суму 1360,9 тис. грн.

За кошти субвенції з Луцького міського бюджету в розмірі 600 тис. грн. та кошти обласного бюджету в розмірі 720 тис. грн. проведено ремонт в КЗ «ДЮСШ «Колос» (ремонт двох центральних санвузлів, коридорів на першому та другому поверхах, трьох роздягалень і п’ятьох кабінетів, заміна електропроводки та вікон в ігровому залі та залі боротьби, заміна підлоги в ігровому залі ремонт актового залу, заміна вітражів в холі).

 Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook