Під час жорсткого карантину для більшості українців небо фактично було "закрите" – пригадуєте всі ці спорожнілі аеропорти і скасовані регулярні пасажирські рейси?

Читайте також: Ще одна повія: депутат від "Європейської солідарності" не хоче без грошей іти на дебати

Про це повідомляють "Схеми".

Так ось, саме в той час – на початку травня 2020 – народний обранець від "Європейської солідарності" Микола Княжицький направив офіційне депутатське звернення до голови МВС Арсена Авакова, МЗС, прикордонників і Державіаслужби. Просив надати дозвіл на погодження приватного рейсу: з Лутона (Велика Британія) до Борисполя (Україна).

Для кого ж був цей рейс, який нардеп хотів погодити?

Двома пасажирами, які мали летіти цим рейсом, були діти бізнесмена Костянтина Жеваго – оскільки вони, як було вказано в листі Княжицького, нібито не змогли вчасно повернутися додому "у зв’язку з сімейними обставинами".

А через місяць, на початку червня Микола Княжицький надіслав ще один лист на бланку народного депутата з проханням погодити приліт ще одного члена родини Жеваго – його дружини.

Читайте також: Оформлював на "бомжів": як Порошенко створював офшорні компанії під час президентства (відео)

Тут варто зазначити, що Костянтин Жеваго – не лише входить до топ-10 найбагатших українців, а й є бізнес-партнером родини Княжицького: їхні сім'ї співволодіють телеканалом "Еспресо".

Тож як сам нардеп пояснює це звернення, в якому він просив для сім’ї свого родинного бізнес-партнера?

"Я не писав його в інтересах Жеваго, – наполягає Княжицький. – До мене звертається багато громадян. Законних приводів обмежувати прильот громадян України сюди в Україну не існує. Я часто звертався – і це не було єдине звернення – до Державіаслужби з проханням вирішувати це питання. Оскільки я закону не порушував, це ніякої вигоди для мене не несло – то жодного конфлікту інтересів у цьому не було".

А ви як вважаєте, чиїми інтересами керувався парламентар, коли направив офіційне звернення від свого імені як народного депутата до держорганів – щоб погодити перельоти сім'ї бізнес-партнера своєї ж родини?

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook