Жіноче та чоловіче тіло виділяє особливі речовини, які неможливо розпізнати як конкретний запах. Ці запахи сприймаються несвідомо і викликають почуття симпатії до людини або навпаки.

Читайте також: Експерти назвали п'ять способів, як зробити секс яскравішим

Такі речовини називаються феромонами, розповіла сексолог Ольга Каренеева.

Як працюють феромони?

Хороший рівень феромонів для людини може означати набагато більше, ніж зовнішня привабливість. Деякі дослідники стверджують, що людина реагує сексуальним збудженням на запах раніше, ніж на зорові, слухові й тактильні відчуття, а вибір сексуального партнера значною мірою залежить від його запаху, хоча сама людина цього не усвідомлює.

Отже, чим вищий рівень статевих гормонів у людини, тим він привабливіший для протилежної статі. Красиві люди не завжди мають попит, на який вони розраховують. А люди зі звичайною зовнішністю можуть бути надзвичайно привабливими.

Читайте також: Назвали простий спосіб, як покращити сексуальне життя

Феромони у парфумерії

Звичайно ж, виробники косметики цим активно користуються, пропонуючи чарівні духи з вмістом феромонів, які допоможуть вам завоювати партнера.

Відтворити хімічну формулу феромонів намагалися дуже довго, але ця ідея провалилася. Тому що справжні феромони у довкіллі швидко руйнуються.

"Духи можуть мати дуже приємний запах, але з феромонами людини це не має, на жаль, нічого спільного.Однак така парфумерія дає впевненість у собі, а це підвищує привабливість і робить людину більш відкритою та активною на побаченнях", − зазначає експерт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook