Щороку доросла людина цілком може розраховувати на дві-три застуди, які випадають на найнеприємніший період року. Вакцинація проти грипу вирішує, звичайно, деякі проблеми, але повністю позбавити від ризику хвороби не може.

Читайте також: Який алкогольний напій можна вважати ліками

Зате, є цілий ряд легких і профілактичних заходів, які допоможуть вам проскочити чергу застуди свіжим і бадьорим: ми зібрали десяток рад такого роду, пише terrawoman.

Їжте йогурт на сніданок

Ті ж живі культури, які допомагають полегшити страждання травному середовищу, можуть допомогти запобігти і застуді. Так, принаймні, говорить д-р Філіпс, який провів вичерпне дослідження на цю тему. В результаті з'ясувалося, що люди, що вживають пробіотики, хворіють набагато рідше за тих, хто снідає чимось іншим.

Не чіпайте руками особу

Маргарита Рор, доктор медичних наук і терапевт з Нью-йоркського університету Лангон, радить як можна рідше торкатися руками особи. Але це легше сказати, ніж зробити: адже, в середньому, людина торкається до носа або рота частіше, ніж три рази в годину. Контролюйте свою поведінку.

Регулярний сон

У дослідженні, опублікованому Архівами внутрішньої медицини, міститься інформація про підвищення ризику захворювання людьми, що нехтують сном. Навіть сім замість восьми часів нічного відпочинку вже підвищували ризик підхопити інфекцію в цілих три рази.

Відкрийте вікно

Звучить, як жарт – але насправді, відкрите вікно може врятувати вас від застуди. Провівши весь день в задушливому приміщенні, будь-яка людина має підвищений ризик підхопити інфекцію. Свіже повітря вбиває більшість вірусних часток.

Читайте також: Лікарі з’ясували, що уггі розвивають неправильну ходу

Їжте гриби

Нове дослідження, опубліковане в журналі Американського коледжу живлення, має переконливі докази імуностимулюючих властивостей грибів. Люди, які їли приготовані гриби шиитаке щодня впродовж місяця, показали більш високий рівень толерантності до вірусного зараження.

Більше рідин

Рідина допомагає виходити слизу, який виділяє тіло при хворобі. Чим водянистее вона буде, тим легше і швидше організм її виводитиме.

Курячий суп

Цей класична їжа хворого є прекрасними ліками. Пара допомагає відкрити забиті верхні дихальні шляхи, а солоний  бульйон може заспокоїти біль в горлі. Але це ще не усе. Дослідження, опубліковане в журналі Chest, доводить, що курячий суп має властивості, що уповільнюють рух білих кров'яних клітин, що борються з інфекцією; примушуючи їх затримуватися довше в необхідних місцях.

Полощіть горло

Старі домашні способи теж працюють – деякі. Приміром, буде зовсім недаремний полоскати горло теплою солоною водою. Сіль допомагає убити хвороботворні мікроорганізми. Більше того, покриття горло розчином солі (1/2 чайних ложки солі в чашці теплої води) полегшить запалення.

Ефірні олії

Доктор Шас рекомендує використати цей трюк для профілактики хвороб. Кілька разів в день, додайте пару-трійку крапель чебрецю або евкаліптової олії в киплячу воду, а потім вдихайте цю ароматичну пару. Ментол сприяє відкриттю і очищенню дихальних шляхів.

Включіть зволожувач

Сухе повітря в приміщенні робить біль в горлі і кашель нестерпним. Зволожувач допомагає: повітря, насичене вологою може купірувати ці неприємні симптоми.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter