Після тривалих застіль на різдвяні свята слід перейти на триразове харчування, включити в меню багато овочів і зелені, спробувати голодувати, а також ввести фізичну активність.
Читайте також: Науковці назвали продукти, на яких не варто економити
Таку думку висловила дієтолог Оксана Скиталінська, пише УНН.
"Після суцільних переїдань, щоб швидко прийти до норми, нам треба налагодити харчування й ввести фізичну активність. Харчуватися треба не більше трьох разів на день, не їсти часто, за правильною схемою. Тому що ми переїдали, наша імунна система трохи розбалансована, і щоб заспокоїти її організму треба дати певні харчі", – зазначила експерт.
За її словами, один прийом їжі має включати всі групи продуктів – обов’язково якийсь білковий продукт – рибу, м'ясо, молочний продукт, які потрібні для вироблення організмом ферментів, а також правильної роботи імунної системи. Також обов’язково включати овочі, які є джерелом клітковини, сприяють виведенню з організму всього "непотрібного", дають відчуття насичення й запобігають переїданню. Корисними можуть бути овочі на пару, сирі, запечені, різноманітні салати. Обовязково також має бути присутня зелень і зелені овочі (салат, шпинат, петрушка тощо).
Читайте також: Супрун розвінчала популярний міф про алкоголь
При цьому вона додала, що корисним буде й "розвантажувати" організм, пропускаючи певні прийоми їжі, або ж перейти на низькокалорійну дієту, вживаючи переважно продукти рослинного походження.
Корисним, за її словами, буде відвідування сауни, а також фізична активність, тривалі прогулянки на свіжому повітрі, а також заняття спортом.
Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter
Коментарі
коментарів немає